Diensten

Ervaren en professionele makelaar van luxejachten

Sunseeker Benelux is gecertificeerd verkoop- en aankoopmakelaar van luxeschepen door heel Europa. Wij brengen al meer dan 15 jaar succesvolle transacties tot stand tussen verkoper en koper van met name polyestermotorjachten.

Neem contact op

Verkoopbemiddeling

Uw boot is uw passie. U vindt het dan ook belangrijk dat de verkoop van uw boot goed, veilig en succesvol verloopt. Wij nemen u alles uit handen in het verkooptraject, van de waardebepaling tot en met de financiële afhandeling. Met onze uitgebreide expertise, jarenlange ervaring en ons grote internationale netwerk weten wij uw boot succesvol te verkopen aan de geschikte partij.

We nemen de verkoop uit handen, maar zijn transparant door het hele proces. Op de cruciale momenten blijft u uiteraard de doorslaggevende rol spelen.

01

Waardebepaling

Het verkooptraject begint met een taxatie van uw jacht waarbij we de marktwaarde op dat moment vaststellen. Tijdens de taxatie nemen we verschillende zaken in acht, zoals de algemene kenmerken, de aanwezige apparatuur en de conditie van het interieur en het exterieur. Vervolgens stellen we, in overleg met u, de verkoopprijs vast.

02

Verkoopstrategie

We bepalen een verkoopstrategie die aansluit op uw wensen. Zo stellen we de specificaties op en maken we een uitgebreide foto- en videoreportage. Vervolgens presenteren we uw jacht aan potentiële kopers via verschillende (online) media. We zorgen dat uw schip er te allen tijde representatief uitziet en plannen de bezichtigingen en proefvaarten.

03

Afhandeling

Zodra we met de koper tot overeenstemming zijn gekomen over de verkoopprijs, zorgen wij ervoor dat de contractuele afhandeling accuraat verloopt. Bij ons bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare transactie. Voor u het weet kunnen we proosten op een succesvolle verkoop!

Aankoopbemiddeling

Sunseeker Benelux heeft een ruim aanbod luxejachten, maar het is natuurlijk mogelijk dat u uw oog heeft laten vallen op een schip van een andere (buitenlandse) verkoper. Bij een aankoopproces komt veel kijken – denk aan regelgeving, verzekeringen en registratie – en dit is extra complex als de verkoopmakelaar in het buitenland is gevestigd.

Wij bemiddelen als aankoopmakelaar tussen koper en verkoper van jachten. Met onze uitgebreide kennis van de (internationale) markt kunnen wij u optimaal adviseren en begeleiden in het aankooptraject van uw droomjacht.

01

Waardebepaling

In de business van motorjachten gaat het vaak om hoge bedragen – het is voor u dan ook belangrijk dat u waar voor uw geld krijgt. Om de waarde van een jacht vast te stellen, voeren wij een grondige kwaliteitscheck uit. Zo controleren we de motor, de systemen, het onderwaterschip en de uitrusting. Ook gaan we met u in gesprek over uw wensen en of het jacht daarop aansluit.

02

Aankoopstrategie

Samen met u zetten wij de aankoopstrategie uit. We gaan met u mee naar bezichtigingen en ondervragen de verkopende partij over relevante zaken zoals techniek, uitrusting en mogelijkheden. Vervolgens begeleiden we u in de onderhandelingen. U wilt dat uw bod geaccepteerd wordt, maar tegelijk wilt u niet onnodig te veel betalen. Hierin geven wij betrouwbaar en eerlijk advies.

03

Contractuele afhandeling

Wanneer uw bod is geaccepteerd, verzorgen wij de verdere contractuele afhandeling. We controleren het herstel van geconstateerde gebreken, onderzoeken de inschrijving bij het kadaster, regelen belasting- en verzekeringszaken en helpen u met het vinden van een geschikte ligplaats. Zodra alles op papier klopt, kunt u de akte van levering ondertekenen.

Meer informatie

Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem contact op via onderstaand formulier.